Sistem Ekipmanları

Elektrik Üretimi

Güneş Panelleri

Inverter
Enerji Depolama

Batarya / Akü

Kontrol Ünitesi

Inverter

Ölçüm

Yok

Diğer

Sarf Malzemeler

Öne Çıkan Özellikleri

Off Grid Sistem Nedir?

Off Grid sistemler, şebekeden bağımsız, depolamalı çalışan güneş enerjisi sistemleridir. Bu sistemler, genellikle elektrik şebekesinin bulunmadığı veya düzenli olarak kullanılamadığı yerlerde tercih edilir.

Kullanım Alanları

   – Yazlık evler

   – Bağ evleri

   – Kamp alanları

   – Yaylalar

   – Dağ evleri

   – Çiftlikler

   – Sinyalizasyon sistemleri

   – Uzaktan bilgi sistemleri (otoyol tabelaları)

   – Baz istasyonları

Avantajlar

   – Elektrik şebekesine bağımlılığı ortadan kaldırır.

   – Enerji kesintilerine karşı dirençlidir.

   – Uzak ve ulaşılması zor bölgelerde kullanım için idealdir.

   – Çevre dostudur ve sürdürülebilir enerji üretimine katkıda bulunur.

Çalışma Prensibi

   – Güneş panelleri, doğru akım (DC) elektrik üretir.

   – Şarj kontrol cihazlarıyla üretilen enerji bataryalarda depolanır.

   – Bataryalarda depolanan enerji, kullanım anında veya güneş olmadığında devreye girer.

   – Inverter, depolanan doğru akımı kullanılabilir alternatif akıma (AC) çevirir.

   – Elektrik ihtiyacı olan cihazlar, inverter tarafından sağlanan enerjiyi kullanır.

Tasarım Özellikleri

   – Yıl boyunca yeterli enerji üretebilmek için doğru batarya kapasitesi belirlenmelidir.

   – Off Grid sistemler, ihtiyaca uygun olarak doğru hesaplamalar yapılarak kurulmalıdır.

Off Grid sistemler, enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisini depolama kapasitesine dayanır. Bu sistemler, özellikle elektriğin sürekli sağlanamadığı yerlerde güvenilir ve sürdürülebilir enerji çözümleri sunar.

Off Grid Sistemlerin Avantajları 

Enerji Faturasında Tasarruf

Güneş enerjisi sistemi, ev veya işyerinin elektrik ihtiyacının bir kısmını veya tamamını karşılayarak enerji faturalarında önemli tasarruf sağlar.

Esneklik

İstenilen boyut ve alana göre sistem kurulumu yapılabilir. Alan yeterli olduğu takdirde sistemin kurulu gücü eklenecek yeni panellerle arttırılabilmektedir.

Çevresel Duyarlılık ve Yeşil İmaj

Güneş enerjisi temiz ve çevre dostu bir enerji kaynağıdır. Bu sistemi kullanarak karbon ayak izinizi azaltabilir ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca, yeşil enerji kullanımıyla çevresel olarak duyarlı bir imaj oluşturabilirsiniz.

Enerji Bağımsızlığı ve Güvencesi

Güneş enerjisi sistemi sayesinde kendi elektrik ihtiyacınızın bir kısmını veya tamamını karşılayabilir ve enerji bağımsızlığına ulaşabilirsiniz. Şebekeye bağlı olduğunuz için enerji güvencesi de sağlanmış olur.

Artan Gayrimenkul Değeri

Güneş enerjisi sistemi kurmak, evinizin veya işyerinizin değerini arttıracaktır. Güneş Enerjisi Sistemleri enerji verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik açısından değerli bir yatırım olarak görülmektedir.

Hükümet Teşvikleri ve İndirimlerinden Yararlanma

Güneş enerjisi kullanımını teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından dönem dönem değişen teşvikler ve indirimler sunulmaktadır. Bu teşviklerden yararlanarak güneş enerjisi sistemlerini daha uygun maliyetlerle kurabilirsiniz.

Sosyal Sorumluluk ve Katkı

Güneş enerjisi kullanarak fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltır ve çevreye duyarlı bir enerji kullanıcısı olarak sosyal sorumluluğunuzu yerine getirirsiniz.

Arttırılabilir Enerji Depoları

Zaman içerisinde değişen koşullara göre enerji üretim kapasitesi arttırılabilir. Off Grid sistemlerinde batarya seçimi önemlidir ve doğru analiz edildiğinde uzun ömürlü bir sistem oluşturulabilir. Bağlı olunan elektrik dağıtım şirketinden izin alma gerekliliği olmadığı için hızlı bir şekilde devreye alınabilir.

Off Grid Sistemlerin Tasarımının Önemi

Ekipman Optimizasyonu

Kullanılacak yerdeki mevcut ekipmanların tasarruflu ürünlerle değiştirilmesi, enerji tüketimini düşürerek sistem verimliliğini artırır.

Günlük Tüketim Ölçümü

Günlük tüketimin ölçülmesi, hangi cihazların ne kadar süreyle çalıştığına dair bilgi sağlayarak sistem hesaplamalarına temel oluşturur.

Konum ve Kullanım

Sistem tasarımında kullanılacak yerin konumu (yıl boyu kullanılan veya yazlık) ve kullanım alışkanlıkları, panel dizaynı ve enerji depolama ihtiyaçları üzerinde etkili olacaktır.

Mevsimsel Değişkenler

Yıl boyunca kullanılacaksa, en kötü mevsim koşulları göz önüne alınarak panel dizaynı yapılır. Yazlık kullanım durumunda ise yaz aylarındaki radyasyon değerleri baz alınarak hesaplamalar yapılır.

İnvertör Seçimi

Kullanılan cihazların demaraj akımını kaldırabilecek güçte bir inverter seçimi önemlidir. Özellikle motorlu aletlerin (buzdolabı vb.) demaraj akımını dikkate almak gereklidir.

Çatı veya Alan Tasarımı

Çatıya kurulacaksa, çatı yönü ve eğimi detaylı olarak hesaplanmalıdır. Montajın çatı izolasyonuna zarar vermemesi için dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

Tracker Kullanımı

Bahçeye kurulacaksa, sabit ayaklarla montajın yanı sıra güneşi takip eden tracker sistemleri de kullanılabilir. Bu, enerji üretimini artırabilir (%15-%35).

DC Enerji Taşıma

Enerjinin DC olarak taşınması sırasında kaybedilen enerji miktarını en aza indirmek için güneş paneli, akü ve inverter arasındaki mesafe minimum seviyede tutulmalıdır.

Off Grid Sistemlerin Kullanım Alanları

Hobi Bahçeleri

Bahçe aydınlatması, sulama sistemleri ve diğer elektrik ihtiyaçları için güneş enerjisi sistemi ile karşılanabilir.

Yayla Evleri

Dağ evleri veya yaylalarda, şebeke bağlantısı olmayan yerlerde güneş enerjisi sistemiyle elektrik ihtiyaçları karşılanabilir.

Tekne

Denizde seyir halindeki tekneler, güneş panelleri aracılığıyla enerji üreterek elektrikli ekipmanları çalıştırabilir.

Karavan

Karavan yaşamını sürdürenler, güneş enerjisi sistemleri sayesinde seyahatleri boyunca enerji ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Baz İstasyonları

İletişim altyapısı için uzak bölgelerde kurulan baz istasyonları, şebekeden bağımsız güneş enerjisi sistemleri kullanabilir.

Güvenlik Kamera Sistemleri

Uzak bölgelerde veya şebeke altyapısının zayıf olduğu noktalarda güvenlik kameraları için güneş enerjisi sistemleri ideal bir çözümdür.

Piknik ve Kamp Alanları

Piknik ve kamp alanlarında kullanılan aydınlatma, şarj cihazları ve diğer elektrikli ekipmanlar için güneş enerjisi kullanılabilir.

Bireysel Konutlar

Şebeke bağlantısı olmayan veya sürekli enerji kesintileri yaşanan bölgelerde bireysel konutlar için güneş enerjisi sistemleri tercih edilebilir.

Tarımsal Sulama Sistemleri

Tarım alanlarında sulama sistemleri için güneş enerjisi, şebeke bağlantısı olmayan veya uzak bölgelerde etkili bir çözümdür.

İhtiyacınıza En Uygun Sistemi Tasarlayalım

Güneş enerjisi sistemlerine geçiş sürecinizi en kusursuz ve profesyonel şekilde sağlayabilecek olan uzmanlarımız ile tanışın